Contra AB

Vi levererar växellådor till skiftande behov. Tillsammans med kunden arbetar vi fram en lösning som fyller dennes krav på teknik, kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi ser till att våra konstruktioner och produkter ger högsta driftsäkerhet.

Tappväxel CTV 100. En av våra kraftiga 
växeltyper för transportörer, slussmatare m.m.

Vi levererar kuggväxlar, snäckväxlar, planetväxlar och specialanpassade transmissioner helt efter kundens önskemål. Eftersom vi är inriktade på att leverera småserier och enstycksprodukter blir kostnaden inte hög för enstaka enheter.

Vi arbetar mest mot den tyngre industrin. Bland våra kunder finns pappers- och massabruk, stålverk, krossanläggningar, sågverk etc.

Vi utför även modifieringar av växellådor där man har ett behov av ökad hållfasthet, ökat effektuttag, högre hastighet och produktivitet. Vi arbetar här med alla typer av växlar och fabrikat så länge konstruktionen medger kvalitetshöjande ändringar.

Då det gäller reservdelar till äldre standardväxlar av olika fabrikat kan det ofta vara svårt och dyrt att få tag i dessa. Vi hjälper kunden att ta fram nya delar på ett kostnadseffektivt sätt. Detta kan vara ett bra alternativ till att skaffa nya växellådor och behöva bygga om fundament och annan kringutrustning.
Finns det en ritning är det utmärkt. Annars mäter vi upp den gamla delen och tillverkar en ny. 

Genom vårt nätverk kan vi också leverera så kallade standardväxlar såsom tappväxlar för axeldiameter 30 till 140 mm och snäckväxlar med effekter 0,5 till ca 80 kW. 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera